Det tog DefCon hackare minuter att hacka röstningsmaskinerna

0

Efter de senaste presidentvalet i USA och Frankrike, har ”hacking” fått stor publicitet. Vad innebär det för demokratiska institutioner, legitimitet och allmänhetens förtroende?

En session på DefCon konferensen   i Las Vegas handlade om hur en demokrati kan hackas – alltifrån direkt manipulation av elektronisk röstningsmaskiner och registreringen av väljare till indirekt inflytande över massmedia och påverkan av väljarnas preferenser.

30 dator-drivna valurnor som använts i amerikanska valet uppsatta i en simulerad miljö och hackare fick arbeta för att öppna dessa och ta reda på vad som var gömt inuti.På mindre än 90 minuter började de första sprickorna i systemens försvar vilket avslöjar en pinsamt låg nivå av säkerhet.

En maskin hackades via låg Wi-Fi och MS03-026 sårbarheten i WinXP gjorde det möjligt att få tillgång till maskinen via en laptop som använder RDP. Ett annat system påstods att kan potentiellt knäckas från distans via OpenSSL buggen CVE-2011-4109.

Läs mer på the Register 

Om författaren

Daniel Larsson jobbar med Cybersecurity och datasäkerhet. Under åren har han marknadsfört säkerhetsbolag inom områden som PKI, certifikat, digital signering, mobil säkerhet och kryptering. Han har tung erfarenhet av digital marknadsföring, webbutveckling och e-handel från några av världens största varumärken.

Share via