Browsing: Kina

Kina har en långsiktig strategi sanktionerad av sin regering att komma över teknik från andra länder.  Datasäkerhet och cyberattacker relaterade till Kina.

I en artikel i CNN handlar det allvarliga säkerhets- och ekonomiska hotet från Kina, framförallt att de försöker stjäla immateriella rättigheter och påverka politiken i västländerna. FBI-chefen Christopher Wray och MI5:s generaldirektör Ken McCallum höll föredrag sommaren 2022 i London för att lyfta fram de två säkerhetstjänsternas gemensamma arbete för att motverka vad de sa var den allvarligaste utmaningen från spionage och hackning från den kinesiska regeringen.

Ken McCallum, sa att den kinesiska regeringens ”covert pressure across the globe” uppgår till ”the most game-changing challenge we face”, medan Chris Wray, chef för Federal Bureau of Investigations (FBI), varnade västerländska företag för att Peking är fast besluten att stjäla deras teknik för att uppnå konkurrenskraftiga vinster.

Utöver stölden av teknik tar Kina nu också fram olika åtgärder för att skydda sin ekonomi från eventuella framtida sanktioner om de skulle försöka ta över Taiwan med våld, och de tar lärdomar från västvärldens ansträngningar att straffa Ryssland för dess invasion av Ukraina enligt Wray.

Kina har avvisat anklagelserna som ”grundlösa” och betecknade dem som ett försök att ”smutskasta” det kinesiska politiska systemet.

https://www.youtube.com/watch?v=InL3YA_6P6s Föreläsning av Patrick Wardle – Harnessing Weapons of Mac Destruction om hur man kan upptäcka malware. Hur man återskapar…

Benämingen ”Fake news (svenska=falska nyheter) har i stort sett blivit ett reflexmässigt värdeord och skälsord som till stor del tappat…