Browsing: Facebook

Facebook och it-säkerhet i det sociala nätverket. Tyvärr är Facebook långtifrån säker plattform och företaget har ofta blivit kritiserad för sin brist på datasäkerhet och felaktigheter kring användning, sekretess och användning.

Vad behöver du veta om lösenordshantering i Facebook

En rapport från Krebsonsecurty från 2019 rapporterar att Facebook haft en bugg i sin lösenordshanteringssystem. Säkerhetsproblemet innebar att hundratals miljoner användares lösenord för Facebook, Facebook lite, och Instagram lagrades i klartext i den interna plattformen istället för att skyddas med kryptering. Det innebär att tusentals Facebook-anställda kan ha sökt i den interna plattformen och sett lösenordet. Krebs rapporterar att lösen orden sträckte sig ända tillbaka till 2012.

Annonsering via Facebook

Det finns flera olika metoder som marknadsförare använder Facebook genom deras annonsplattform vilket blivit uppmärksammat i media i samband med Cambridge Analytica skandalen men det har också varit svagheter i deras plattform kring Facebook developer.

Det går att skrapa ner alla användare i grupper och sidor på Facebook genom program som säljs i slutna grupper. Du kan tex få fram alla grupper baserat på sökord. Genom att lägga in pageid eller page URL går det att hämta hem alla epost-adresser från de grupper som du vill rikta in dig mot. Exempelvis kan du plocka fram alla eposter från en konkurrent och annonsera mot dem.

Vi tipsar om hur du skyddar dig på Facebook!

De senaste uppdateringarna på Facebook har inneburit en protest form på fejjan. Företaget har väl varit pressade kring lanseringen av Google plus och det verkar som de lanserat de senaste tjänsterna utan att tänka igenom alla konsekvenser. Nu verkar det som om Facebook kommer granskas av Irlands motsvarighet till datainspektionen. Det kan […]