Ryktet att Anonymous hotade hacka Facebook

0

Det spreds ett rykte att Anonymous hotade att hacka Facebook den 5:e november (Guy Fawkes Day) bla i en artikel i Aftonbladet och på Mashable. Senare har Aftonbladet korrigerat sin ursprungliga artikel.

Anonymous har tidigare hackat Bank of America, Sony och regeringssajter. Om det finns någon grund för attacken verkar tveksamt – men nog kan det finnas politiska motiv att attackera nätjätten. Det skadar inte att fler öppnar ögonen kring olika molntjänster och riskerna med hur dessa används och utnyttjats. Facebook är knappast kända för att värna den privata integriteten. En nätattack som rapporterats är att att porrbilder sprids i nyhetsflödet och den 29:e november 2011 rapporterades om en datamask som sprids på Facebook platformen som kallas Zeus Bot.

Anonymous hotade att ta sig an den Mexikanska drogkartellen – Zeta för knappt en månad sedan på Youtube efter att en medlem i hackerkollektivet togs tillfånga.  Den attacken skulle finnas på http://twitter.com/#!/search/%23OpCartel och fick väldigt stor publicitet bla i Washington Post och det sägs att den kidnappade medlemmen släptes. De nya hoten mot Facebook går under namnet OP_FB och det finns även protester kring Foxmedia vilket hittas under OP_Fox Hunt. Den 5:e november sammanfaller även med Bank Transfer Day vilket också skulle kunna vara ett tänkbart politiskt motiv.

Enligt en nyligen publicerad undersökning från CIO Magazine saknar 70% av alla företag en policy för sociala nätverk som Twitter och Facebook. 25% av alla företag anser att det skett en försämring av IT-säkerheten med molntjänster eftersom de inte själva kan påverka den. För säkerhets skull kan det ju inte skada att kolla över sina lösenord på Fejjan.

Om författaren

Daniel Larsson jobbar med Cybersecurity och datasäkerhet. Under åren har han marknadsfört säkerhetsbolag inom områden som PKI, certifikat, digital signering, mobil säkerhet och kryptering. Han har tung erfarenhet av digital marknadsföring, webbutveckling och e-handel från några av världens största varumärken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Copy link
Powered by Social Snap