Browsing: Avlyssning

Avlyssning

Traditionell avlyssning handlade ofta om dolda mikrofoner men numera sker avlyssningen direkt på datalinjer och mot devices.

Bland de största och mest kända avlyssningsskandalerna finns amerikanska säkerhetstjänsten NSA:s avlyssning och mediamogulen Rupert Murdoch. Under senare år har alltfler blivit medvetna att mobiler som iPhone kan avlyssnas.

Det finns en mängd olika tekniker och metoder som kan användas för att avlyssna datorer och mobiltelefoner. Några exempel på sådana tekniker inkluderar:

  • Spionprogramvara: Spionprogramvara är en mjukvara som kan installeras på en dator eller mobiltelefon och som kan användas för att övervaka och spåra användarens aktivitet. Spionprogramvara kan vara svår att upptäcka och kan användas för att samla in information om allt från användarens webbplatsbesök till deras chattmeddelanden och kontaktlistor.
  • Malware: Malware är skadlig mjukvara som kan infektera en dator eller mobiltelefon och användas för att spionera på användaren och samla in information. Malware kan komma in i en dator genom olika vägar, inklusive genom e-postbilagor, trådlösa nätverk och webbplatser.
  • Receivers: Receivers är enheter som kan användas för att avlyssna ljudet i ett rum eller att samla in data från en dator eller mobiltelefon. Mottagare kan vara mycket kompakta och kan placeras på olika ställen för att samla in information.
  • Sårbarheter i mjukvara: Vissa mjukvarusårbarheter kan utnyttjas för att avlyssna datorer och mobiltelefoner. Dessa sårbarheter kan vara dolt i mjukvaran och kan användas för att samla in information och övervaka användarens aktivitet.

Det är viktigt att du följer säkerhetsråden och använder lämpliga säkerhetsåtgärder för att skydda din dator och mobiltelefon mot dessa olika hot. Detta kan inkludera att använda antivirusprogramvara, hålla din mjukvara uppdaterad med de senaste säkerhetsfixarna

Artiklar och nyheter om mobil avlyssning och dataavlyssning

Vad är ett VPN? VPN är förkortningen för Virtuellt privat nätverk vilket är en teknik som används för att skapa…