SS7 Telefoni för att komma igenom två-faktor autentisiering

0

Tidningen Wired skriver om att Hackare har användt SS7 telefoni för att komma igenom två-faktorn authentication. Säkerhetsforskare har varnat av ett stort gapande säkerhetshål ihjärtat av det globala telefonisystemet: Signaling System 7, eller SS7, är utformad för att ansluta telefonsamtal mellan telefoni nätverk men kan kapas enkelt ev en transportär som uppsåtligen dirigerar om samtal.

Suddeutsche Zeitung har skrivit om hackare som använt sig av SS7 attacker för att stjäla textmeddelanden som skickas till bankkunder som en del av deras två faktor autentisiering. Tekniken har presenterats på Chaos Communication Conference då man avlyssnade en kongressledamot. Wired avråder människor att använda textmeddelanden för autentisiering.

Liknande artiklar:

Share.

About Author

Jag heter Daniel Larsson jobbar framförallt med digital marknadsföring och har framgångsrikt marknadsfört ett start-up bolag inom områden som PKI, certifikat och kryptering. Jag har lång erfarenhet att webb varit verksam inom Internet banking, Telecom och Ecommerce. Cybersecurity och datasäkerhet är ett stort intresseområde.