Artiklar om: Router

Router
Hur fungerar en router?

En router är en nätverksutrustning som kan koppla ihop flera datornätverk och förmedla datatrafik mellan dem. En trådlös router innehåller dessutom en trådslös accesspunkt för att kommunicera över ett trådlöst nätverk.

Öppna standarder och metoder att kontrollera routrar
Nätverksprotokoll är baserade på öppna standarder. Internet körs mestadels på egenutvecklade och nätverksenheter och routrar och switchar från kända leverantörer som Cisco. En liten avvikelse i en leverantörs genomförandet av ett standardprotokoll kan försvaga robustheten och säkerheten i protokollet, vilket skapar en sårbarhet som angripare kan kunna utnyttja. Logiska sårbarheter påverka vanligtvis flera modeller och enheter från leverantörer. Under Blackhat 2017 föreläste Gabi Nakibly om en verktyg och metoder att kontrollera routrar.

Router säkerhet updatera firmware
En viktig rekommendation är att reboota din router pga risken för malware. Börja med att plugga ut din router och se till att du har uppdaterad firmware. Instruktioner från Linksys, TP-Link och Netgear. Se också till att du byter lösenord och du har svåra lösenord.

Router

318 Cisco switchar har kritisk sårbarhet

0

Cisco Systems har gjort ett offentligt uttalande att över 300 av switchar som de tillverkar har en kritisk sårbarhet som gör att potentiella angripare kan få fullständg kontroll över nätverksutrustningen. Cisco varnade att IOS och IOS XE…