Tema: Android

AndroidAndroid och mobilsäkerhet

Mobilsäkerhet har blivit en nytt område kring kampen mellan cyberbrottslingar och de som vill för att stoppa dem. I åratal har brottslingar använt skadliga appar för att få oönskad tillgång till system resurser.

Android Pie AI som finns i Android 9
Android 9 fokuserar på användarupplevelsen och dess AI. Intuitiv ny teknik lär sig exempelvis hur användare koppla in ett par hörlurar och kommer visa en användares senaste spellista. Platsidentifiering kan identifiera när användare är på kontoret och uppmana enheten att att visa appar som de använder på jobbet.

En annan funktion i Pie är slices som använder relevant information från apparna som användarna söker. Exempelvis om en användare söker en app som Uber kan slices plocka fram priser och tider automatiskt.

Biometrisk autentisering
Android 9 innehåller enhetliga dialogrutor för biometrisk autentisering för företagsappar. De har skapat ett standardutseende för dialogrutan, vilket ger användarna större förtroende för att de autentiserar mot en betrodd kontroll av biometriska autentiseringsuppgifter.

Firmware som samlar känsliga personuppgifter
Flera modeller av Android-enheter innehåller firmware som samlar in känsliga personuppgifter om sina användare och överför till tredje parts servrar i Kina – utan utlämnande eller användarnas samtycke enligt ett föredrag på BlackhatWorld 2017. Bland företag som pekades ut var Adups som används av 700 miljoner användare. Ladda ner pdf

Android packers
För att förstå Android system idag, måste man förstå Android packers. Oavsett om de används för att skydda legitima appars affärslogik eller dölja skadligt innehåll är användningen av Android packer på uppgång.
Ladda ner PDF

Nyheter med Android säkerhet