Bugg i chipet gjorde det möjligt att hacka en miljard smartphones

0

En bugg i ett WiFi-chip gjorde det möjligt för hackare att komma åt en miljard smartphones. Säkerhetsspecialisten Nitay Artenstein från Exodus intelligen har undersökt Broadcom chip modulen som finns i alla iPhone och de flesta moderna Android enheter, han hittade ett fel som hade potential att undergräva säkerheten i telefonerna. Buggen kallas Broadpwn.

Broadpwn är ett säkerhetsproblem i Broadcoms WiFi chipset som påverkar miljontals Android och iOS enheter och kan utlösas på distans utan användaråtgärder. Familjen Broadcom BCM43xx Wi-Fi marker finns i en utomordentligt brett utbud av mobila enheter – från olika iPhone-modeller, HTC, LG, Nexus och praktiskt taget full utbud av Samsung flaggskepp enheterna.

Buggen tillåter en hacker som kommer inom Wi-Fi räckvidden att hacka offrets telefon, men även att förvandla det till en otillåten åtkomstpunkt som i sin tur infekterar telefoner i närheten och snabbt kan sprida sig från en enhet till nästa i vad Artenstein beskriver som den första Wi-Fi masken.

Om författaren

Daniel Larsson jobbar med Cybersecurity och datasäkerhet. Under åren har han marknadsfört säkerhetsbolag inom områden som PKI, certifikat, digital signering, mobil säkerhet och kryptering. Han har tung erfarenhet av digital marknadsföring, webbutveckling och e-handel från några av världens största varumärken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Copy link
Powered by Social Snap