Cybertack i Iransk oljeraffinaderi?

0

Det är bekräftat att en cyberattack resulterade i en brand i Abadans vidsträckta oljeraffinaderi i sydvästra Iran. I socialmedia spekuleras det i att det var en respons till IRGCS kryssningsmisill attack i Aramacos oljefält i Abquaiq och Khurais i Saudiarabien den 14:e september.

Elden som tog sig var under kontroll och hindrades att spridas till andra enheter enigt irans officiella programföretag IRIB och Reuters.

Det iranska refinaderiet har varit föremål för stora utländska investeringar, och ett kinesiskt företag Sinopec har undertecknat ett avtal på $1,2 miljarder USD med Irans oljeministerium för att hantera en större modernisering vid anläggningen i 2016.

Iran har varit utsatt för många cyberattacker och “Dejfa Teleware System” hade i maj 2019 identifierat 19 miljoner cyberattacker mot Iran.

Om författaren

Daniel Larsson jobbar med Cybersecurity och datasäkerhet. Under åren har han marknadsfört säkerhetsbolag inom områden som PKI, certifikat, digital signering, mobil säkerhet och kryptering. Han har tung erfarenhet av digital marknadsföring, webbutveckling och e-handel från några av världens största varumärken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Copy link
Powered by Social Snap