Hacking team släpper ”jailbreak” verktyg som låser upp alla iPhones

1

Hackare har släppt ett nytt jailbreak verktyg som låser upp alla iPhone telefoner. Ett känt iPhone-hacking-team har släppt ett nytt ”jailbreak” -verktyg som låser upp alla iPhones, även de senaste modellerna som kör den senaste iOS 13.5.

Så länge Apple har haft sin ”walled garden” för iPhones som bara tillåter appar och anpassningar som företaget godkänner, har hackare försökt bryta sig loss från vad de kallar ”jail”, därav namnet ”jailbreak.”

Hackare har genom att hitta en tidigare sårbarhet i iOS som bryter igenom några av de många begränsningarna som Apple sätter in för att förhindra åtkomst till den underliggande programvaran. Apple säger att det gör detta för säkerhet. Men de som jobbar med jailbreakers säger att genom att bryta dessa begränsningar kan de anpassa sina iPhoner mer än de annars kan göra, på ett sätt som de flesta Android-användare redan är vana vid.

Om författaren

Daniel Larsson jobbar med Cybersecurity och datasäkerhet. Under åren har han marknadsfört säkerhetsbolag inom områden som PKI, certifikat, digital signering, mobil säkerhet och kryptering. Han har tung erfarenhet av digital marknadsföring, webbutveckling och e-handel från några av världens största varumärken.

1 kommentar

  1. ”Apple säger att det gör detta för säkerhet. Men de som jobbar med jailbreakers säger att genom att bryta dessa begränsningar kan de anpassa sina iPhoner mer än de annars kan…”

    Kanske är ett syftningsfel detta?

    Att Apple håller sin säkerhet och ekosystem med järngrepp ÄR på grund av säkerhetsskäl, detta är väl mer eller mindre nödvändigt för b.la. total ekonomisk kontroll av appstore, som apple gärna tillämpar. Säkerhet och kvalitet i ekosystemet är väl en sellingpoint? Har knappast något att göra mer iOS nedlåsta designfilosofi. De som letar säkerhetshål och utvecklar jailbreaks har ofta bra mycket annat som pushar på, speciellt då Apple själva länge vägrat installera bakvägar. Nåväl, någon må ha plockat hem en ”lagom” stor bounty för detta :)

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Copy link
Powered by Social Snap