Iransk hackergrupp försöker hacka amerikanska presidentkampanjen 2020

0

Attacken har riktat in sig mot e-postadresser som hör till USA: s presidentvals kampanjer, regeringstjänstemän och journalister enligt en artikel i WashingtonPost. Microsoft kopplade kampanjen till en grupp som kallas Phosphorus som de tror tillhör den iranska regeringen.

Microsoft Threat Intelligence Center (MSTIC) observerade hur Phosphorus gjorde mer än 2 700 försök att identifiera konsumenternas e-postkonton som tillhör specifika Microsoft-kunder och sedan attackerade 241 av dessa konton.

Gruppen har försökt till räkna ut rätt lösenord. I vissa fall upptäckte Microsoft att gruppen samlat telefonnummer som hör målen för att försöka autentisera lösenordsåterställning. Attackerna var enligt Microsoft inte tekniskt sofistikerade och de har försökt använda en betydande mängd personuppgifter både för att identifiera kontona som tillhör deras avsedda mål.

Om författaren

Daniel Larsson jobbar med Cybersecurity och datasäkerhet. Under åren har han marknadsfört säkerhetsbolag inom områden som PKI, certifikat, digital signering, mobil säkerhet och kryptering. Han har tung erfarenhet av digital marknadsföring, webbutveckling och e-handel från några av världens största varumärken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Copy link
Powered by Social Snap