Artiklar om: Hacking

Woman hacker wearing an hood in front of computer screen

Långt borta är de dagar när ”hacking”  förknippades med rackartyg och begränsade risker och skador. Insatserna och kostnader för företag och myndigheter kring cybersecurity är större än någonsin. Många organisationer har inte hållit jämna steg med teknikutvecklingen. En av de vanligaste metoderna är att använda en bakdörr eller C2 channel. En inte så sofistikerad metod men mycket vanlig är att hackaren använder sig av stulna identitetsuppgifter. Andra metoder är brute force, exploit of vulnerability, buffer overflow, RFI

Varför hackas webbplatser?

För  många är hacking ett sätt att visa upp sina teknikska färdigheter. Men det har vuxit upp en industri kring metoderna som för många är ett enkelt och ofta olagligt sätt att tjäna pengar. Enligt Verizons undersökning 2019 står hacking för 52% av alla intrång, de andra delarna är sociala attacker (33%) och malware 28%.

Hackare använder hackade webbplatser för sina egna ändamål, de använder databaser för spamming, de säljer användarinformation som personnummer, kreditkortsuppgifter och andra saker på underjordiska marknader och privata forum.

Motståndarna motiveras inte längre bara av pengar eller få fram konkurrensmässiga fördelar utan kan likväl handla om underrättelsetjänster och aktörer som har ekonomiska resurser att undertrycka demokratin och manipulera opinionen.

Hackingnews: artiklar för dig som vill veta mer om hacking och angrepp på datorer

Vi skriver om de senaste hackerattackerna, undersöker verktygen som finns inom itsäkerhetsområdet och föreslår hur vi skyddar människor och infrastruktur.

Hacker

Vad är Darknet?

0

Darknet är ett privat, virtuellt nätverk för fildelning där användare endast ansluter sig till folk…

1 2 3 8