Artiklar om: Hacking

Långt borta är de dagar när ”hacking”  förknippades med rackartyg och begränsade risker och skador. Insatserna och kostnader för företag och myndigheter kring cybersecurity är större än någonsin. Många organisationer har inte hållit jämna steg med teknikutvecklingen.Många organisationer har inte hållit jämna steg med teknikutvecklingen.

Varför hackas webbplatser?

För  många är hacking ett sätt att visa upp sina teknikska färdigheter. Men det har vuxit upp en industri kring metoderna som för många är ett enkelt och ofta olagligt sätt att tjäna pengar. Hackare använder hackade webbplatser för sina egna ändamål, de använder databaser för spamming, de säljer användarinformation som personnummer, kreditkortsuppgifter och andra saker på underjordiska marknader och privata forum. Men motståndarna motiveras inte längre bara av pengar eller få fram konkurrensmässiga fördelar utan kan likväl handla om underrättelsetjänster och aktörer som har ekonomiska resurser att undertrycka demokratin och manipulera opinionen.

Hackingnews: artiklar för dig som vill veta mer om hacking och angrepp på datorer

Vi skriver om de senaste hackerattackerna, undersöker verktygen som finns inom itsäkerhetsområdet och föreslår hur vi skyddar människor och infrastruktur.

Cyberattack nasa

NASA hackat igen

0

NASA hackat och de kom åt personlig information Under oktober blev NASA återigen hackat SpaceRef…

1 2 3 6