Hackare använder Revil i attack mot Trump och flera andra kändisar

0

En grupp hackers har krävt 42 miljoner US från Trump för att inte sprida smuts i som de säger de har i flera dokument. Utöver Trump hotar de flera andra kända personer.

#038;enablejsapi=1&origin=https://www.xn--itskerhet-x2a.com" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen>

En begränsad mängd data har lagts upp på deras Tor webbplats – skärmdumpar av ett par kontrakt samt de mappar som de påstår sig ha haft tillgång, Gruppen påstår sig ha exfiltrated 756GB data totalt som ska publiceras i omgångar – om inte företaget betalar.

Vilka är det som ligger bakom attacken?

The REvil ransomware hacking group har attackerat Grubman Shire Meiselas & Sacks, som är en högprofil juristbyrå som representerar kändisar som Lady Gaga, Madonna, Elton John, Barbara Streisand, Bruce Springsteen, Mariah Carey och Mary J. Blige.

REvil-gruppen är mest känd för sin attack mot valutaleverantören Travelex i slutet av december. Det har rapporterats att Travelex ha betalat en 2 300 000 dollar i lösen för en dekryptering nyckel för att återställa sitt nätverk. Samma gäng låg också bakom ransomware attacken mot datacenter leverantör Cyrus One Inc.

Vad är Revil?

Revil ransomware är en datavirus som blockerar filer och anses vara ett allvarligt hot som krypterar filer efter infektion.

De skickar ett meddelandet som förklarar att offret måste betala en lösensumma i bitcoins och att om lösensumman inte betalas i tid fördubblas kraven på lösensumma.

McAfees Advanced Threat Research team (ATR) upptäckte den nya ransomware-familjen och kallade den för Sodinokibi (eller REvil), i slutet av april 2019.

Programmet är en Ransomware-as-a-Service (RaaS). Vad som kännetecknar Ransomware-as-a-Service är att en grupp människor underhåller koden och en annan grupp affiliates som sprider ransomware.

Om författaren

Daniel Larsson jobbar med Cybersecurity och datasäkerhet. Under åren har han marknadsfört säkerhetsbolag inom områden som PKI, certifikat, digital signering, mobil säkerhet och kryptering. Han har tung erfarenhet av digital marknadsföring, webbutveckling och e-handel från några av världens största varumärken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Copy link
Powered by Social Snap