Datasäkerhet i sociala medier

0

Något som alltfler har fått problem med är riskerna i sociala medier och sociala attacker. Enligt Verizons cyberundersökning 2019 stod sociala attacker för 33% av  alla överträdelser (eng. breaches).

Ofta kommer det varningar kring datasäkerheten i sociala medier som Facebook och Twitter och vad kan du göra förutom att använda bra och unikt lösenord?

Använd Firesheep
Firesheep är ett litet Firefox tillägg som släpptes redan hösten 2010 som visar osäkerhet i sociala medier och sk session hijacking attacker. Med pluginet ser du webbplatser som krypterar sina inloggningssidor med SSL, men går tillbaka till HTTP så fort användaren lämnar sin inloggningssida.
http://codebutler.github.com/firesheep/

Inställningar i Facebook
Se till att inte visa onödig information för människor du inte känner i sociala medier som Facebook och Linkedin. Sociala attacker förekommer och det är enklare att utföra bedrägerier ifall man känner offrets bekanta och släktingar. Facebook har en egen sida med rekommendationer hur man ska använda nätverket. Läs här

Var försiktig med vem som du connectar med på Linkedin
På Linkedin finns det en mängd profiler som är falska och det finns kända iranska hackergrupper som Threat Group-2889 som är specialiserade på att skapa nätverk med falska och overkliga Linkedin profiler. De har skapat både ledande personas och olika supporters allt för att skapa trovärdighet till de ledande personas.

Ledande personas har fullständig historik kring utbildning, jobb och ibland kvalificationer och ibland är de medlemmar i Linkedin Grupper och vissa hade mer än 500 connections.

Om författaren

Daniel Larsson jobbar med Cybersecurity och datasäkerhet. Under åren har han marknadsfört säkerhetsbolag inom områden som PKI, certifikat, digital signering, mobil säkerhet och kryptering. Han har tung erfarenhet av digital marknadsföring, webbutveckling och e-handel från några av världens största varumärken.

Kommentarer är stängda

Copy link
Powered by Social Snap