Hackare kan gissa ditt lösenord genom att lyssna när du trycker på tangentbordet

0

En ny hackingteknik som skapats av forskare kan exakt gissa ditt lösenord genom att lyssna på ljudet av fingrarna när de knackar på mobiltelefonens skärm eller en surfplatta rapporterar Wall Street Journal.

Tekniken som basras på maskininlärning beskrivs i en forskningsrapport förlitar sig på mikrofoner som finns i de flesta handhållna enheter för att upptäcka de ljudvågor användare genererar när de trycker på sina skärmar. I ett test hade tekniken en träffsäkerhet att de kunde gissa nästan tre-fjärdedelar av de fyrsiffriga PIN-koderna som användes inom 10 försök.

Malware kan utformas för att dra nytta av mikrofoner i handhållna enheter för att äventyra användarnas lösen ord och PINs, rapporterade forskare vid University of Cambridge i England och Linköpings universitet.

Om författaren

Daniel Larsson jobbar med Cybersecurity och datasäkerhet. Under åren har han marknadsfört säkerhetsbolag inom områden som PKI, certifikat, digital signering, mobil säkerhet och kryptering. Han har tung erfarenhet av digital marknadsföring, webbutveckling och e-handel från några av världens största varumärken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Copy link
Powered by Social Snap