CIA:s hacking verktyg publiceras på Wikileaks

0

Den största läcka inom CIA

Wikileaks publicerar den största läckan inom CIA och  och skriver att de fått ta del av en stor del av cyber-verktygen CIA använder vid dataintrång. Även om Wikileaks inte laddat upp själva verktygen har de laddat upp filer och snippets som visar hur CIA har utnyttjat sårbarheter i Apples iPhone och Googles Android-enheter. Tidningen Guardian spekulerar i att det är Ryssland som ligger bakom läckan eftersom de samarbetar med Trump.

Dokumenten från Wikileaks ser äkta ut
Snowden twittrar att dokumenten ser autentiska ut och att det är det första offentliga bevisen för att USG i hemlighet betalar för att hålla amerikansk programvara osäker och öppen för attacker. Det innebär att en hacker kan bryta sig in i vilken iPhone som helst genom de hål som hålls öppna.

Vad innehåller läckan?

Dokumenten som påverkar den amerikanska nationella säkerheten kallas Vault 7 dokumenten och den första fullständiga delen av serien. ”Year Zero” är den första delen som består av 8761 dokument. Year Zero innehåller en uppsättning tekniker och metoder som används för övervakning och hacking.

Dokumenten kommer troligtvis från hjärtat av CIA:s hackingverksamhet som är Center för Cyber intelligence som är placerad i Langley, Virgina. CIA har också en avdelning i Frankfurt som bevakar Europa och i dokumenten får tilltänkta hackers resetips till Frankfurt!

Läckan följer ett avslöjande förra månaden av CIA inriktning franska politiska partier och kandidater vid presidentvalet 2012.

Programvaran övervakar

Dokumentationen visar CIA:s globala covert hacking program som innehåller dess malware arsenal och dussintals ”zero-days attacker”. De avslöjar säkerhetsbristerna hos ett stort antal amerikanska och europeiska företag.

  • iOS & iPhone
  • Android
  • Samsung SmartTV (kodnamn Weeping Angel) – som kan användas för avlyssning.
  • Microsoft Windows
  • Linux
  • Routers

Nyligen tappade CIA kontrollen över större delen av sin hacking arsenal inklusive malware, virus, trojaner, weaponized ”zero-day” exploits, malware fjärrstyrningssystem och tillhörande dokumentation. Samlingen som innehåller mer än flera hundra miljoner rader kod, ger innehavaren i princip samma hacking kapacitet som CIA.

Om författaren

Daniel Larsson jobbar med Cybersecurity och datasäkerhet. Under åren har han marknadsfört säkerhetsbolag inom områden som PKI, certifikat, digital signering, mobil säkerhet och kryptering. Han har tung erfarenhet av digital marknadsföring, webbutveckling och e-handel från några av världens största varumärken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Copy link
Powered by Social Snap