Loopia utsatt för rysk nätfiske attack

0

Användare till Loopia kan bli utsatt för en nätfiske attack som ser ut att komma från Ryssland. Det är flera konton till användare av Loopia som har fått liknande email som fejkar att de kommer från Loopia.

Rysk nätfiske attack

Meddelandet som är skrivet på engelska säger att användaren har överstigit sin email kapacitet och behöver verifieras pga säkerheten inom 7-dagar. Ifall mottagaren av mejlet klickar på ”verify your account now” skickas hen till den ryska overifierade sajten www.nsk-tury.ru som är en domän som ägs av en privatperson.

Loopia är Sveriges största webbhotell och man räknar med att 1/3 av alla svenska sajter ligger på deras servrar så ifall det här har gjort storskaligt bör det sättas i ett större sammanhang.

 

 

Om författaren

Daniel Larsson jobbar med Cybersecurity och datasäkerhet. Under åren har han marknadsfört säkerhetsbolag inom områden som PKI, certifikat, digital signering, mobil säkerhet och kryptering. Han har tung erfarenhet av digital marknadsföring, webbutveckling och e-handel från några av världens största varumärken.