Darkhotel – malware som lurar exklusiva hotellgäster

0

Darkhotel är ett malware som riktar in sig mot exklusiva hotellgäster. När man går upp mot hotellets Wifi kan man få frågan ifall man vill uppdatera till den senaste versionen av Adobe. Programvaran har använts sedan 2007 och med kirurgisk precision har de kunnat rikta in sig mot specifika personer som förmögna hotellgäster eller chefer för att stjäla information.

Särskilda mål kan lokaliseras baserat på deras Wi-Fi-anslutning i nätverket, vilket ofta är säkrad med ett lösenord som skapas från deras efternamn och rumsnummer. Från 2015 har gruppen börjat att infektera mobila enheter genom samma process.

Forskarna misstänker att gruppen är av syd-koreanskt urpsrung och de riktar in sig mot Nordkorea och Asien – därför tror man att den kan vara statligt sponsrad.

Läs mer

DarkHotel: A Sophisticated New Hacking Attack Targets High-Profile Hotel Guests

Om författaren

Daniel Larsson jobbar med Cybersecurity och datasäkerhet. Under åren har han marknadsfört säkerhetsbolag inom områden som PKI, certifikat, digital signering, mobil säkerhet och kryptering. Han har tung erfarenhet av digital marknadsföring, webbutveckling och e-handel från några av världens största varumärken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Copy link
Powered by Social Snap