Adware

Vad är adware?

Adware är en form av malware som gömer sig i din dator eller mobil och som visar reklam i datorn. Vissa installeras i din dator utan att du är medveten om det medan en del program visar annonser i utbyte mot rätten att använda ett program gratis.

Det handlar ofta om gratis programvara som laddas på en användare dator med användarens tillåtelse att utföra några användbara uppgifter (som automatiskt fylla i sina webbformulär ) i utbyte mot möjligheten att spåra användare webbaktivitet och visa användaren riktade kontextuella annonser. Långtifrån alla Adware är dåliga en del används för att göra reklam för något eller för att finansiera företag. Vissa adware  frågar och berättar att de kommer att installera programvara som visar relaterade annonser i datorn. Användare av Adare lagligen har ofta valt att delta i programvarulicens.

Varför finns Adware?

Oönskad Adware agerar som spionprogram som övervakar tittarens surfvanor, vilka webbsidor som visas som skickar data till annonsörer och tidigare var det vanligt att de skickade pop-up annonser för den som blivit drabbad.

Adware används ofta för att se till att kunder verkligen besöker en viss webbplatsFler människor är medvetna om risken för skadlig kod och virus. Många användare upplever det som ett problem som kan vara svåra att avinstallera och programmen kan kapa din webbläsare och slöa ner din dator ordentligt.

Hur undviker jag Adware?

Tips för att undvika Adware
Håll alla webbläsare och program up-to-date med de senaste uppdateringarna.

Du kan också upptäcka plötsliga förändringar när det gäller startsidan eftersom de ofta är utformade för att rikta in din start-sidan mot virus beställarens webbplats. Genom att infektera ett visst nätverk, syftet de har är att få många människor att besöka en sida vilket i sin tur uppmuntrar godtrogna annonsörer att köpa reklam.

lavasoft

Ladda ner Adware skydd och Adware removal
Hur de tar bort Adware.
Bland de mest kända Antispyware är Adaware från Lavasoft

Programvara som tar bort Adware

Andra program som finns för anti adware sk Adware removals och cleaners.

  • ADWCleaner – Adware Cleaner tlllhör ett av de mest populära verktygen och den har även skydd mot s.k hijacker dvs att webbläsarens förstasida ändras.
  • Adware Removal Tool – tar bort skräp från de vanliga webbpläsarna Chrome, Mozilla och Internet Explorer. Det är ett freeware som är utvecklat av www.techsupportall.com.
  • Malwarebytes Adware
  • Scan Adware
  • Adware Generic
Copy link
Powered by Social Snap