WhatsApp stämmer NSO group

0

WhatsApp, den Facebook-ägda Messaging plattform, stämmer Israels övervakningsföretagetNSO group för att sälja spyware programvaran Pegasus. 100 aktivister, journalister och medborgararätts aktivister runt om i världen har blivit infekterade med spyware.

Vad är Pegasus?

Pegasus är ett cybervapen som har riktat in sig mot 1400 av WhatsApp användare, varav många rätts aktivister och journalister, med skadlig kod. Med programvaran går det att bryta in sig på cloudtjänster som Google Drive och iCloud.

För ungefär ett år sedan rapporterade den ryska propaganda kanalen att Pegasus använts i upp till 45 länder en uppgift som ursprungligen kom från Citizen Lab i University of Toronto.

Insider hot på Twitter

Amerikanska Justitiedepartementet har enligt en artikel i Washington Post anklagat två tidigare Twitter anställda med tillgång till företagets uppgifter för mer än 6 000 användare. Ett konto tillhör Omar Abdulaziz, som lever i asyl i Kanada, och beskrivningen av en annan matchar en anonym kritiker av korruption med namnet @Mujtahidd. Sadiska regimen har sagt att myndigheterna hade metoder att avslöja aktivister som använder pseudonymer för skydd.

Det var troligtvis den här metoden som Saudi Arabien använde för att spåra Washington Post journalist för mellanöstern Khashoggi som senare blev mördad. I Indien har artiklarna om Pegasus fått stor uppmärksamhet.

Viktigt att uppdatera med den senaste versionen av WhatsApp

Om du använder WhatsApp messenger är det viktigt att du uppdaterar den till den senaste versionen i Play store om du använder Android eller AppStore för iPhone.

Om författaren

Daniel Larsson jobbar med Cybersecurity och datasäkerhet. Under åren har han marknadsfört säkerhetsbolag inom områden som PKI, certifikat, digital signering, mobil säkerhet och kryptering. Han har tung erfarenhet av digital marknadsföring, webbutveckling och e-handel från några av världens största varumärken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Copy link
Powered by Social Snap