vSkimmer – ny trojan som riktar sig mot betallösningar

0

{EAV:6573462763407d22}

VSkimmer är nästa generations trojan som slår mot den finansiella sektorn och som lär ställa till beskymmer för många finansiella företag framöver. Det är en rysk trojan som riktar in sig mot kortbetalningar och används i butiker (Point-of-Sale). Programmet kan upptäcka kortläsare som använder Windows och trojanen skickar all data om till en kontrollserver.

I ett ryskt undergroundforum marknadsfördes den nya trojanen VSkimmer som riktar sig mot den finansiella sektorn. Inlägget uppmärksammades i en blogg från datasäkehetsföretaget Mcafee. Nätverket kring trojanen verkar gå till andra sektorer. Ekonomiska bedrägerier är inget nytt inom hackingvärlden. Man spekularer att programmet är en vidareutveckling av Dexter malware som riktat sig mot point-of-sales (dvs butiker) i minst 40 olika länder. Dexter i sin tur har kopplingar till banktrojanen Zeus och delar vissa versioner med den programvaran.

Filer som skapas är tex dmpz.log.

Om författaren

Daniel Larsson jobbar med Cybersecurity och datasäkerhet. Under åren har han marknadsfört säkerhetsbolag inom områden som PKI, certifikat, digital signering, mobil säkerhet och kryptering. Han har tung erfarenhet av digital marknadsföring, webbutveckling och e-handel från några av världens största varumärken.

Kommentarer är stängda

Copy link
Powered by Social Snap