Video manipulering som kan reproducera dina ansiktsintryck

0

Ny forskning skapar teknik för animera video porträtt utifrån vanliga videor. Resultatet från studier visar att den är ”svårt att upptäcka.”

Forskare från Max Planck-institutet i Tyskland, Technicolor i Frankrike, Münchens tekniska universitet, Tyskland, University of Bath, Förenade kungariket och Stanford University har samarbetat. Arbetet, som publicerades i en studie förra månaden, avslöjar en ny metod för att använda djup-lärande i video skapande som resulterar i extremt realistiska rekreation av människors fullständiga ansiktsuttryck och rörelser.

Forskarna presenterar en ny metod som möjliggör fotorealistiska re-animation av porträtt video med endast en video som input. I motsats till befintliga metoder som är begränsade till manipulationer av ansiktsuttryck. Kan de överföra hela 3D huvudet position, huvud rotation, ansiktsuttryck, öga, blick, och ögonblinkningar från en källa.

Deep video porträtt
Forskningsrapporten har titeln ”Deep video portrait” och resultatet kommer visas i augusti på SIGGRAPH, ACM Special intressegruppen för datorgrafik och interaktiv teknik. En video av tekniken illustrerar hur forskarna använder en video av ett valt ämne, i detta fall, fd president Barack Obama för att extrapolera och analysera hur hans ansikte rör sig naturligt.

Ladda ner pdf-dokument
https://arxiv.org/pdf/1805.11714.pdf

Om författaren

Daniel Larsson jobbar med Cybersecurity och datasäkerhet. Under åren har han marknadsfört säkerhetsbolag inom områden som PKI, certifikat, digital signering, mobil säkerhet och kryptering. Han har tung erfarenhet av digital marknadsföring, webbutveckling och e-handel från några av världens största varumärken.