”Ryska hackare” attackerar Arizona och Illinois valsystem

0

Ryska hackare attackerar Arizona och Illinois valet datorsystem. FBI utreder misstänkt hacking av valet datorsystem i åtminstone två amerikanska delstater och har varnat andra stater att se upp för potentiella intrång.

Tjänstemän i Arizona och Illinois bekräftade att deras system hade varit föremål för cyberattacker i juli 2016 med information om så många som 200.000 väljare blev hackade i Illinois.

Varningen till de statliga valmyndighet ingick i en FBI ”flash alert” med namnet ”Targeting Activity Against State Board of Election System” som distribuerades den 18 augusti och som noterat sju misstänkta IP-adresser

Enligt Washington Post var det ryska hackare men de vet inte om de var statliga anställda eller cyberkriminella. De flesta amerikanska delstater använda skannrar som registerar pappers röster – som kan kontrollera rösterna vid en avvikelse. Både Arizona och Illinois har denna form av säkerhetssystem. Däremot staterna New Jersey, Delaware, South Carolina, Georgia och Louisiana går det inte att göra denna form av kontroll.

Ryska Russian Times skriver väljer istället att skriva om utländska hackare. Det finns politiska motiv att peka mot ryssarna efter demokraternas email läcka.

Om författaren

Daniel Larsson jobbar med Cybersecurity och datasäkerhet. Under åren har han marknadsfört säkerhetsbolag inom områden som PKI, certifikat, digital signering, mobil säkerhet och kryptering. Han har tung erfarenhet av digital marknadsföring, webbutveckling och e-handel från några av världens största varumärken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Copy link
Powered by Social Snap