Kryptering som tjänst förstärker skyddet av data och applikationer i molnet

0

nCipher Security erbjuder molntjänst för HSM-kryptering, som tidigare krävt särskild hårdvara i eget datacenter.

nCipher Security, en del av Entrust Datacard, lanserar nShield as a Service – en molnbaserad tjänst som gör det möjligt att skydda känsliga data och applikationer genom kryptering “on demand”. nCipher nShield as a Service ger enkelt och effektivt tillgång till stark HSM-kryptering (Hardware Security Module) via molnet.

De svenska företag som valt en “molnet först”-strategi behöver också en krypteringslösning som utgår från molnet, och som kan hanteras på distans med automatik och flexibel accesskontroll. nShield as a Service gör det enkelt att införa en molnanpassad krypteringsstrategi med hjälp av samma tekniska lösning som tidigare installerats internt, säger Dick Jacobsson, försäljningschef på nCipher Security i Sverige.

Den nya tjänsten riktar sig till organisationer som har en molncentrerad IT-strategi och samtidigt måste uppfylla de högst ställda säkerhetskraven. De kan nu få en molnbaserad krypteringslösning som kan hanteras på distans och är automatiskt skalbar, med flexibel regelstyrd accesskontroll som kan integreras med såväl interna som molnbaserade system.

nShield as a Service är en idealisk lösning för olika molnstrategier: för de som vill lägga all IT i molnet, som gör en försiktig övergång till molnet eller som har tillfälliga behov av ökad HSM-kapacitet för att klara belastningstoppar. Kunden kan hantera en molnbaserad nShield HSM på precis samma sätt som en fysisk enhet som står i deras eget datacenter, men slipper installera och underhålla hårdvaran.

Fördelar med nCipher nShield as a Service:

Säker tjänst för att implementera lösningar för hantering av krypteringsnycklar, som Bring Your Own Key (BYOK) och Host Your Own Key.

Full kontroll över kryptonycklar som hanteras separat från användardata.
Möjliggör molnbaserad kryptering och nyckelhantering i olika moln.
Stöd för säker kodexekvering i molnbaserade applikationer.
Integration med tredjepartsapplikationer i molnet.

– Kryptering är ett kraftfullt verktyg. Att enkelt göra det tillgängligt i en distribuerad infrastruktur kan bli ett mycket effektivt sätt att skydda data och applikationer mot yttre angrepp. Med en lösning som nShield as Service kan även de största organisationerna skydda sina applikationer i det publika molnet med den bekvämlighet som en SaaS-lösning (programvara som tjänst) erbjuder. Nu finns det inte längre något skäl till att inte tillämpa kryptering i molnet, säger Robert Westerwelt, analytiker av säkerhetsprodukter vid IDC.

Så fungerar nShield as a Service

nShield as a Service är en tjänst som utnyttjar nShields FIPS-certifierade HSM-moduler för att skapa, utnyttja och skydda krypteringsnycklar fristående från känsliga data. Alla HSM-moduler hanteras genom nCiphers Security World-arkitektur, som gör det enkelt för kunden att kombinera nShields HSM-moduler installerade internt med molntjänsten nShield as a Service. Kunden kan enkelt och effektivt skala sin HSM-installation anpassat till IT-miljön och aktuella säkerhetsbehov och behåller full kontroll över sina kryptonycklar även om man slutar använda nShield as a Service.

Tjänsten gör det möjligt för en organisation att ersätta HSM-moduler i sina datacenter samtidigt som de behåller fördelarna med en sådan lösning. Genom att istället få tillgång till nShield HSM via molnet får de förutsägbara kostnader och kan anpassa kapaciteten till det aktuella behovet. Samtidigt sparar man utrymme i egna datacenter och minskar tiden som går åt till rutinmässig systemövervakning och underhåll.

Kunder som söker kompletta molnbaserade säkerhetslösningar kan även dra nytta av nCiphers nFinity-partners, som erbjuder lösningar för att förstärka säkerheten i applikationer som SSL, kodsignering, databaskryptering, med flera.

Om nCipher Security
nCipher Security, en del av Entrust Datacard är specialister på generella, hårdvarubaserade säkerhetsmoduler (HSM). Företaget tillför värde genom ökat förtroende, integritet och kontroll kopplat till affärskritisk information och applikationer. Dagens dynamiska digitala miljö skapar ökad kundnöjdhet, konkurrensfördelar och effektivisering, samtidigt som den medför ökade säkerhetsrisker.

Deras krypteringslösningar höjer säkerheten vid användning av nya teknologier som molnet, Internet of Things, blockkedjan och digitala betalningar och underlättar anpassningen till nya regelverk. Vi gör detta genom samma beprövade teknologi som globala verksamheter idag använder för att skydda sina känsliga data, nätverkskommunikation och infrastruktur mot yttre hot. www.ncipher.com

Om författaren

Daniel Larsson jobbar med Cybersecurity och datasäkerhet. Under åren har han marknadsfört säkerhetsbolag inom områden som PKI, certifikat, digital signering, mobil säkerhet och kryptering. Han har tung erfarenhet av digital marknadsföring, webbutveckling och e-handel från några av världens största varumärken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Copy link
Powered by Social Snap