Google Home -och SQL lite hackas på Defcon

0

Hur är säkerheten på Google Home?

Tencent Blade team har utvecklat metoder för att hacka och köra fjärrkod på Google Home smarta högtalare.

Precis som när Amazon Echo hackades förra året så började de med att visa hårdvaran. I ECHO-fallet manipulerade forskarna med Flash Hardware chips i angreppsscenariot. När det gäller Google Home var det lite svårare eftersom forskarna inte kunde hitta ett hårdvara gränssnitt för felsökning och blinkande-som de gjordes vid Amazon ECHO Hack.

Istället använder de ledtrådargenom att extrahera Google Home firmware, genom dumpning från enhetens NAND flash. På grund av säker uppstart och OTA säkerhetsverifiering mekanismer var direkt manipulering av firmware inte möjlig.

Forskarna designade en ny adapter därifrån letade de efter svagheter att exploatera. En sådan metod inkluderade ett enkelt sätt att simulera en uppgraderingsbegäran (TLS). Forskarna identifierade också en potentiell väg via CAST-protokollet. De använder en Magellan sårbarhet, som kan användas för att utnyttja den massivt populära SQLite databasmotor.

Forskarna har rapporterat alla detaljer om sårbarheten för Google och de har åtgärdat sårbarheten. Om din produkt använder Chrome uppdatera till den officiella stabila versionen 71.0.3578.80. Om din produkt använder SQLite uppdatera till 3.26.0 (eller senaste utgåvan).

Föredrag: Breaking Google Home: Exploit It with SQLite (Magellan).
Wenxiang Qian, YuXiang Li, HuiYu Wu

Om författaren

Daniel Larsson jobbar med Cybersecurity och datasäkerhet. Under åren har han marknadsfört säkerhetsbolag inom områden som PKI, certifikat, digital signering, mobil säkerhet och kryptering. Han har tung erfarenhet av digital marknadsföring, webbutveckling och e-handel från några av världens största varumärken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Copy link
Powered by Social Snap