Fordonsindustrin och cyber

0

Traditionell bilindustri har inte varit anslutna till Internet men i takt med att bilarna ansluts dyker nya säkerhetsproblem upp och hackare har börjat rikta in sig mot bilar. Med självgående bilar är det stor risk att hackare försöker manipulera styrning och accelartion.

Det finns en annan artikel som tar upp samma problematik hur hackare tar kontroll av bilen och en studie från forskare i University of California-San Diego som heter ”Comprehensive Experimental Analyses of Automotive Attack Surfaces.

Argus Cyber Security är ett företag från Israel som är en pionjär inom säkerhet inom bilindustrin och som grundats av veteraner från Israels underrättelse enhet 8200 för att hålla bilar säkra från hackare. De har innovativa säkerhetsmetoder för att hålla anslutningstekniken säker från hot och otillåten åtkomst.

Om författaren

Daniel Larsson jobbar med Cybersecurity och datasäkerhet. Under åren har han marknadsfört säkerhetsbolag inom områden som PKI, certifikat, digital signering, mobil säkerhet och kryptering. Han har tung erfarenhet av digital marknadsföring, webbutveckling och e-handel från några av världens största varumärken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Copy link
Powered by Social Snap