DPI (Deep Packet Inspection) – Ryssland vill ha ett suveränt Internet

0

Vad är DPi?

DPi (Deep packet inspection är en avancerad metod för att undersöka och hantera nätverkstrafik. Det är en form av paketfiltrering som lokaliserar, identifierar, klassificerar, omdirigerar eller blockerar paket med specifika data eller kod.

DPI undersöker innehållet i paket som passerar genom en viss kontrollpunkt och fattar beslut i realtid baserat på regler som tilldelats av ett företag, en Internetleverantör (ISP) beroende på vad ett paket innehåller.

Putins Ryssland vill ha ett eget Internet

President Vladimir Putin har undertecknat ett lagförslag om ett suveränt Internet. Dokumentet publicerades på webbplatsen för juridisk information och träder i kraft den 1 november. Ett antal av dess bestämmelser, inklusive inrättandet av en nationell domänzon, har funnits sedan 2021.

Dokumentet kommer att ålägga internetleverantörer att installera teknisk utrustning som tillhandahålls av Roskomnadzor kostnadsfritt. I händelse av en ”frånkoppling” av det ryska segmentet, gör det möjligt för avdelningen att utföra centraliserad nätverkshantering. Resten av tiden kommer utrustning att användas för att blockera förbjudna resurser.

Svårigheter med en DPI

”Teknologiskt sett är landet inte klart för DPI. Det är mycket viktigt att vi utvecklar inhemsk teknik, inklusive att skydda våra informationsnätverk och system, sa Dmitry Peskov som är Putins rådgivare i en intervju med Novaya Gazeta. ”Därför kommer lagen att implementeras gradvis – när tekniken är klar.” 

Enligt honom är det mycket viktigt att nystartade företag inom cybersäkerhet implementeras inom det vetenskapliga området. På frågan hur väldesignad DPI är för att inte bromsa trafik sa han att det för tillfället inte finns några perfekta system. ”Långsammare system är en betalning för teknisk säkerhet, det är viktigt att denna betalning inte är överdriven,” enligt presidentens rådgivare.

Om författaren

Daniel Larsson jobbar med Cybersecurity och datasäkerhet. Under åren har han marknadsfört säkerhetsbolag inom områden som PKI, certifikat, digital signering, mobil säkerhet och kryptering. Han har tung erfarenhet av digital marknadsföring, webbutveckling och e-handel från några av världens största varumärken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Copy link
Powered by Social Snap