Dataintrång 2018 – en ökning med 424%

0

12 449 dataintrång har blivit bekräftade under 2018 vlket är en ökning med 424% jämfört med föregående år. 4IQ är ett underrättelseföretag som publicerade denna rapport och det går att läsa en sammanfattning av rapporten här.

Ladda ner rapporten
4IQ IDENTITY BREACH REPORT 2019

Vad är dataintrång?
Företaget definierar dataintrång som bekräftade incidenter ”där autentiseringsuppgifter, personliga, medicinska, ekonomiska eller andra register med känsliga data har öppnats eller avslöjats på grund av att de hackas eller läckts, antingen avsiktligt eller av misstag.”

En trend är att kriminella har gått från att attackera stora organisationer och företag till mindre skyddade småföretag, en trend som också bidrog till den massiva ökningen av antalet överträdelser under 2018.

Om författaren

Daniel Larsson jobbar med Cybersecurity och datasäkerhet. Under åren har han marknadsfört säkerhetsbolag inom områden som PKI, certifikat, digital signering, mobil säkerhet och kryptering. Han har tung erfarenhet av digital marknadsföring, webbutveckling och e-handel från några av världens största varumärken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Copy link
Powered by Social Snap