Bloggtoppen hackad – SD Gate

0

Idag meddelades att Bloggtoppen blivit hackad och mängder av lösenord sprids på bla flashback. Lösenorden går till riksdagsledamöter och journalister. Metoden som de använt är SQL-injection. Ägarna säger på TV4 Nyheterna att Bloggtoppen är ett hobbyprojekt och att de ska ta ställning ifall de ska polisanmäla intrånget.

Samtidigt är det flera lösenord till mejlkonton som tillhör journalister på Aftonbladet och Expressen som sprids via ett twitter-konto som påstås tillhöra den före detta SD-riksdagsledamoten William Petzäll. Expressen har valt att anmäla dataingreppet till SÄPO.

På sajten står det: Bloggtoppen är avstängd tills vidare för systemunderhåll p g a förmodat dataintrång.
Okända förövare har kommit över användardatabasen med användarnamn, mailadresser samt hashade lösenord, vilket betyder att om du som användare har använt samma inloggningsuppgifter för andra tjänster på nätet så riskerar dessa konton att bli kapade. Vi rekommenderar alla användare att omedelbart byta lösenord på alla konton som använder samma inloggningsuppgifter som här. Vidare information kommer när vi har hunnit utreda och åtgärda intrånget.

Om författaren

Daniel Larsson jobbar med Cybersecurity och datasäkerhet. Under åren har han marknadsfört säkerhetsbolag inom områden som PKI, certifikat, digital signering, mobil säkerhet och kryptering. Han har tung erfarenhet av digital marknadsföring, webbutveckling och e-handel från några av världens största varumärken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Copy link
Powered by Social Snap