Bedrägeriförsök mot Svenska bankkunder

0

Det har blivit allt vanligare med bedrägeriförsök runt lönedagen den 25:e varje månad. Metoderna varierar men ett sätt är nätfiske (phising) där det ser ut att komma mail från banken.

Både Swedbank och Nordeas internetbank varnar för en inloggningssida som inte ser ut som vanligt. Vissa kunder som har försökt logga in på internetbankerna har kommit till en felaktig inloggningssida som inte ser ut som vanligt. Bland annat sker inloggning i ett så kallat pop-up-fönster, det vill säga ett fönster som öppnas ovanpå det ordinarie fönstret. Något sådant förekommer inte i normala fall.

Bankernas rekommendationer till kunderna är att alltid se till att man har de senaste uppdateringarna av sitt virusskydd och kontaktar banken om du är osäker.
Relaterade artiklar:

Aftonbladet 31:a mars 2013: Banken varnar för nya kontobluffen

Om författaren

Daniel Larsson jobbar med Cybersecurity och datasäkerhet. Under åren har han marknadsfört säkerhetsbolag inom områden som PKI, certifikat, digital signering, mobil säkerhet och kryptering. Han har tung erfarenhet av digital marknadsföring, webbutveckling och e-handel från några av världens största varumärken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Copy link
Powered by Social Snap