Största annonsbedrägeriet (Adfraud) någonsin – hackare tjänar $5 miljoner per dag genom att fejka 300 miljoner videovisningar

0

Tidningen Forbes skriver om det största annonsbedrägeriet (Adfraud) någonsin där ryska hackare tjänar melan 3 miljoner USD och 5 miljoner USD per dag genom att fejka 300 miljoner videovisningar. Attacken är avslöjad av bevakningsföretaget White Ops som har specialiserat sig på clickfraud och annonsbedrägerier och de säger att det att det största digitala annonsbedrägeriet någonsin som begås av fejkade klick på videoannonser och de har döpt gruppen till ”AFK13”.

Bedrägeriet har gått till så att de skapat 6000 domäner och 250 267 distinkta webbadresser som verkade tillhöra stora varumärken från ESPN till Vogue och syftet var att komma över de mest lönsamma annonserna. Stora varumärken köper ofta annonsutrymme programmatiskt och auktionen går på några millisekunder så kontrollfunktionerna är begränsade.

Methbot är en botfarm som riktar in sig mot programmatiska annonsköp

AFK13 har använt sig av amerikanska och europeiska proxies så att trafiken ser ut att komma från USA och Europa. De har använt ett nätverk av datorer i Dallas och Amsterdam som körde botprogrammet Methbot som simulerade normala mänskliga beteenden som att klicka för att starta och stoppa videor och registrera falska inloggningar till webbplatser som Facebook.

Allt detta genererade trafik och aktiviterna har rapporterats till annonsnätverken som verklig trafik.
AFK13 har haft mer än 570 000 klickbotar som Methbot som emulerade den fejkade trafiken med fejkade klick och musrörelser. Med den här metoden har de kunnat göra 300 miljoner video annonser per dag.

Om författaren

Daniel Larsson jobbar med Cybersecurity och datasäkerhet. Under åren har han marknadsfört säkerhetsbolag inom områden som PKI, certifikat, digital signering, mobil säkerhet och kryptering. Han har tung erfarenhet av digital marknadsföring, webbutveckling och e-handel från några av världens största varumärken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Copy link
Powered by Social Snap