Cyber security på CeBIT 2017: minimera riskerna och maximera möjligheterna med digitaliseringen

0

Cyber security på CeBIT 2017: minimera riskerna och maximera möjligheterna med digitaliseringen

  • Tyska kriminalpolisens chef Holger Münch, Malwarebytes VD Marcin Kleczynski och många andra säkerhetsexperter på CeBIT Global Conferences
  • Brunch med rådgivning, varje dag i hall 6

Cyberattacker kommer i många olika former, inklusive botnät, informationsläckage, ”ransomware”, hackade lösenord och DDoS-attacker, för att nämna några. I Tyskland kostar cyber brott riktade mot företag, forskningsinstitutioner, myndigheter och privatpersoner mer än 50 miljarder euro per år. Samtidigt som digitaliseringen erbjuder en mängd nya möjligheter, finns det också ett stort behov av nya strategier och verktyg för att skydda mot intrång.

Hannover. Den senaste rapporten om tillståndet för IT-säkerhet i Tyskland som gavs ut av den tyska federala byrån för informationssäkerhet (BSI), visar på ett helt nytt minfält av risker. I och med det ökande sammankopplandet i form av Internet of Things, Industri 4.0 och smarta enheter öppnas det en uppsjö av nya sätt för brottslingar att stjäla data, sabotera för företag och statliga processer och i allmänhet berika sig på andras bekostnad. Lösningar som gör det möjligt för företag och institutioner att skydda sig mot dessa attacker, men som samtidigt ger möjlighet att driva vidare sin egen digitalisering, kommer att visas på CeBIT 2017, som går mellan den 20 till 24 mars i Hannover, Tyskland.

Lösningarna på mässan inkluderar antivirussystem, e-post säkerhetslösningar, moln och teknik Internet-säkerhet och nätverks säkerhetssystem – som alla kommer att klustras inom Business Securitys skyltfönster i Hall 6.

Säkerhet till frukost

En av de nya höjdpunkterna på årets mässa är en daglig brunch för säkerhetsrådgivning organiserad av BWS IT-Security Consulting. IT-chefer och säkerhetschefer kommer att kunna delta vid BWS:s bruncher i Hall 6 och få hjälp med att identifiera sina individuella säkerhetsbehov. Såväl som oberoende rådgivning kommer de att få vägledning om vilken av lösningarna som visas på Business Security Showcase som bäst motsvarar deras behov. De deltagande lösningsleverantörerna inkluderar utvecklare och distributörer så som Indevis, Kaspersky, Palo Alto Networks, Rohde und Schwarz, Secunet, Secusmart, Sophos, Symantec, Trend Micro och Wick Hill & Zycko. Bruncherna för rådgivning kommer att hållas varje dag mellan klockan 10:00 och 12:00 under CeBIT.

Forum och workshops för säkerhets-check

För de som är intresserade av att öka sin medvetenhet om aktuella säkerhetsfrågor har Hall 6 två presentationsforum som erbjuds: CeBIT Security Plaza, organiserad av Heise Events och Business Security Stage, organiserad av DATAKONTEXT. Båda dessa forum är öppna under CeBITs alla fem dagar och har ett omfattande program med föreläsningar i kombination med en utställaravdelning.

På CeBIT Security Plaza kommer experter diskutera dagens mest akuta säkerhetsproblem och beskriva säkerhetsåtgärder samt åtgärder som företag kan vidta för att skydda sig mot cyberbrott. Ämnen som tas upp här inkluderar IT-säkerhet för små och medelstora företag, IT-säkerhet i molnet och hur man hanterar säkerhet i relation till digitaliseringen.

Business Security Stage, å andra sidan, kommer att ta ett helhetsgrepp på IT-säkerhet i verksamheter. Genom presentationer, paneldiskussioner och demonstrationer kommer det ämnen så som Data Protection, Cloud Security, Compliance, Access and Identity Management, Endpoint Security och Managed Security Services att tas upp.

Säkerhetsexperter säger som det är

IT-säkerhet är också högst upp på dagordningen vid CeBIT Global Conferences 2017. Bland de stora namnen bland talarna i detta ämne finns Holger Münch, ordförande för den tyska federala polisen (BKA). Münch ser Tyskland som ett mål för den internationella terrorismen och därför förespråkar han ett närmare samarbete mellan statliga säkerhetsorgan i Europa och större investeringar i nödvändig möjliggörande teknik. ”Vi behöver en polis som är utrustad med de bästa tillgängliga IT-resurserna, så att den är helt hemma i den digitala världen”, sade han under sitt öppningstal vid BKAs höst-konferens i november i år.

En annan hög profil bland talarnna på CeBIT Global Conferences är grundaren och VDn för Malwarebytes, Marcin Kleczynski. För närvarande 27 år gammal valdes Kleczynski in i Forbes ”30 Under 30”-lista över Europas bästa och smartaste unga företagare under 2014. Hans Kalifornien-baserade IT-säkerhetsföretag, Malwarebytes, skiljer sig från konventionella säkerhetsleverantörer i och med att det riktar sig mot skadlig kod i motsats till virus. I sitt keynote-tal kommer Kleczynski prata om Ransomware, PUP (Potentially Unwanted Programs) och Social Engineering, samt förklara hur cyberbrottslingar blir allt mer kreativa i sina ansträngningar att hota och skada datoranvändare.

Mikko Hyppönen, forskningschef på finska IT-säkerhetsföretaget F-Secure, har en hel del erfarenhet av att försvara nätet mot cyberattacker. Hans huvudsakliga ”claim to fame” är som ”virus jägare.” Till exempel var hans team under 2003 ansvariga för att ta ner det globala nätverket som använde sig av masken Sobig.F och under 2004 var han den förste att varna världen för Sasser-utbrottet. År 2007 namngav han den ökända ”Storm Wormen” och 2010 producerade han sekretessbelagda beskrivningar av hur Stuxnet-masken fungerar.

Presentationen av Marie Moe kommer säkerligen orsaka stor uppståndelse. Säkerhetsforskaren från Norges tekniska och naturvetenskapliga universitet (NTNU) har hackat sin egen pacemaker. Moes liv är beroende av att den medicinska anordningen som implanteras i hennes bröst fungerar. Hon upptäckte att hon var en del av ”Internet of Things” först när hon upptäckte att enheten hade ett WiFi-gränssnitt. Hon uppmanar nu hacker-samfundet att engagera sig i ”förebyggande hacking” av medicintekniska produkter för att avslöja dess svagheter och göra dem säkrare.

Stuart McClure, VD för den amerikanska IT-säkerhetsleverantören Cylance, har specialiserat sig på tidig upptäckt av potentiella cyberattacker. McClure är utvecklaren av världens första matematiskt baserade strategi för att upptäcka hot, skydda sig mot dem och ge respons när de inträffar och är medförfattare till ”Hacking Exposed,” en av de bäst säljande böckerna om IT-säkerhet. Som tidigare General Manager på McAfee/Intel Security, är McClure en av världens ledande experter på informationssäkerhet.

CeBIT – Global Event for Digital Business

CeBIT är världens ledande event rörande allt inom den våg av digitalisering som omvandlar nästan varje aspekt av företagsutveckling, myndigheter och samhället i stort. Varje vår erbjuder mässan ett brett spektrum av ca 3 000 utställare och mässan lockar ca 200 000 besökare till Hannover, Tyskland.

Fokus ligger på de senaste framstegen inom områden som artificiell intelligens, autonoma system, virtual & augmented reality, humanoida robotar och drönare. Tack vare ett rikt utbud av applikationsmöjligheter gör CeBIT digitaliseringen påtagligt i ordets rätta bemärkelse. ”D!conomy – no limits”, huvudtemat för 2017, understryker mässans betoning på att presentera den uppsjö av möjligheter som den digitala revolutionen erbjuder. CeBIT är en mångfacetterad mässa, konferens och möjlighet till nätverkande och är ett årligt måste för alla som är involverade i den digitala ekonomin. Startup-världen är även den helt hemma på CeBIT med det särskilda SCALE11-området på mässan, där mer än 400 startup-företag visar upp sig. Nästa CeBIT kommer hållas 20-24 mars 2017 med Japan som sitt officiella partnerland. För ytterligare information, besök www.cebit.de.

 

Din Kontakt för mer information:

Gabriele Dörries

Tel.:                      +49 511 89-31014

E-mail:                 gabriele.doerries@messe.de

 

Din kontakt i Sverige:

Marie Jaeger

Tel.:                      +46 70 306 28 14

E-mail:                 marie.jaeger@tradefairagency.se

Om författaren

Daniel Larsson jobbar med Cybersecurity och datasäkerhet. Under åren har han marknadsfört säkerhetsbolag inom områden som PKI, certifikat, digital signering, mobil säkerhet och kryptering. Han har tung erfarenhet av digital marknadsföring, webbutveckling och e-handel från några av världens största varumärken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Copy link
Powered by Social Snap